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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  27/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  COZZOLINO, D.; FASSIO, A.; GIMÉNEZ, A.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALBERTO SANTIAGO FASSIO ARAUJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; AGUSTIN EDUARDO GIMÉNEZ FUREST, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  The use of near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) to predict the composition of whole maize plants.
Fecha de publicación :  2001
Fuente / Imprenta :  Journal of the Science of Food and Agriculture, 1 January 2001, Volume 81, Issue 1, Pages 142-146
DOI :  10.1002/1097-0010(20010101)81:1<142::AID-JSFA790>3.0.CO;2-I
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract: Near-infrared reØectance spectroscopy (NIRS) was used to predict the chemical composition of whole maize plants (Zea mays L) in breeding programmes at INIA La Estanzuela, Uruguay.Four hundred samples (n= 400) were scanned from 400 to 2500 nm in an NIRS 6500 monochromator (NIRSystems, Silver Spring, MD, USA). ModiÆed partial least squares (MPLS) regression was applied to scatter-corrected spectra (SNV and detrend). Calibration models for NIRS measurements gave multivariate correlation coefÆcients of determination (R2 ) and standard errors of cross-validation (SECV) of 0.72 (SECV 9.5), 0.96 (SECV 7.7), 0.98 (SECV 16.5), 0.96 (SECV 34.3), 0.98 (SECV 17.8) and 0.98 (SECV 6.1) for dry matter (DM), crude protein (CP), acid detergent Æbre (ADF), neutral detergent Æbre (NDF), in vitro organic matter digestibility (IVOMD) and ash in g kg ?1 on a dry weight basis respectively. This paper shows the potential of NIRS to predict the chemical composition of whole maize plants as a routine method in breeding programmes and for farmer advice.
Palabras claves :  ACID DETERGENT FIBRE; CRUDE PROTEIN; NEAR-INFRARED SPECTROSCOPY; WHOLE MAIZE.
Thesagro :  MAIZ; NIRS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE48018 - 1PXIAP - DDPP/JFSA/2001

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  03/02/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  MÉNDEZ, R.; DEAMBROSI, E.
Afiliación :  RAMÓN FELIPE MÉNDEZ LARROSA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GERMAN DEAMBROSI CHURRUT, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Efectos del barbecho químico y determinación del momento óptimo de aplicación de glifosato par la implantación y rendimiento del arroz sembrado con cero laboreo
Complemento del título :  Trabajos analíticos en arroz.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  In: DEAMBROSI, E.; MONTOSSI, F.; SARAVIA, H.; BLANCO, P.H.; AYALA, W. (Eds.). 10 años de la Unidad de Producción Arroz-Ganadería. Montevideo (Uruguay): INIA, 2009.
Páginas :  p. 159-166
Serie :  (INIA Serie Técnica ; 180)
ISBN :  978-9974-38-279-4
ISSN :  1688-9266
Idioma :  Español
Thesagro :  ARROZ; BARBECHO; CERO-LABRANZA; GANADERIA; GLIFOSATO.
Asunto categoría :  --
P30 Ciencia del suelo y manejo del suelo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7614/1/st-180-p.159-166.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB8294 - 1INIPL - PPUY/INIA/ST/180.
TT102248 - 1INIPL - PPUY/INIA/ST/180
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